dinsdag 14 november 2006

Pfffff...

Dacht ik vandaag toch eventjes zes gordijnen te naaien...mis, dus! Welgeteld één exemplaar kreeg ik af (bleek dat ik niet alle materiaal voorhanden had). Ik ging dus maar eventjes vlug shoppen.
Op mijn weg doorheen de winkel een hele mooie bordeaux-rode verenketting gevonden voor in de toekomstige kerstboom. En dan ook maar gelijk een tulband-bakvorm gekocht en een taarten-bewaardoos...want ik ben me toch aan het bakken geslagen.
En op verzoek van Inge, die vorige zondag mijn mascarpone-experiment mocht proeven eventjes het volgende receptje:

(voor 4 personen)
  • 500gr mascarpone
  • 1 ei
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 doosje ananas
  • 1 pakje speculoos
  • zoetmiddel of suiker naar smaak

Beboter een springvorm. Verkruimel de speculoosjes hierin.Doe de mascarpone, eidooier stijfgeklopt eiwit, ananasstukjes en de zoetstof dooreen. Week ondertussen de gelatine in koud water. Warm het ananassap op en voeg hierbij de gelatine. Meng dit door de mascarpone.Giet dit mengsel over de verkruimelde speculoosjes. Vier uurtjes in de koelkast enne: smullen maar!!!


Voor mensen die dus een fotootje verwachtten MET gordijntjes: nog eventjes geduld, dus...

Geen opmerkingen: